Museum

Het museum laat de Moto Guzzi geschiedenis en cultuur zien en heeft een rijke collectie van meer dan 150 modellen motorfietsen, race motoren, prototypen en experimentele motoren. 

 

Het Moto Guzzi museum is in Mandello del Lario, bij het Como meer. De geboorteplaats van de Moto Guzzi Eagle in 1921

 

De tentoonstelling bestaat uit een collectie van meer dan 80 voertuigen, het verhaal van de productiegeschiedenis van de Mandello Eagle en biedt een inzicht in de sociale en economische ontwikkeling van het land. Uiteraard ook met de Norge 1928, het meest bijzondere voertuig in de geschiedenis van de motorfiets ontworpen door Carlo Guzzi en zijn broer Joseph, de Guzzi Sport en GT-serie van de jaren dertig, de Airone (de meest populaire middengewicht motorfiets in Italië 1939-1957) of het Falcone-model, een droom voor veel van de coureurs van de jaren vijftig.

 

De geschiedenis van Moto Guzzi wordt geroemd door het creëren van voertuigen voor mobiliteit van de Italianen na de oorlog, zoals de Lightweight Guzzino 65 en voor het 'opnieuw uitvinden' van het concept in de late jaren zestig, met de V7 Sport.

 

Naast de expositie toont het museum een productie van motoren gewijd aan motorraces. Een daarvan is de legendarische race machines Guzzi 4V 1924, waarmee Guido Mentasti de eerste Europese titel won in Monza, de Twin 500 van 1946 van Omobono Tenni, de Guzzi 350 "World Champion" in 1955, en meer recentelijk de V7 serie die 19  snelheidsrecords in juni en oktober 1969 op het circuit van Monza heeft neergezet.

 

Maak het museumbezoek compleet door een bezoekje te brengen aan de afdeling 'Sounds of Passion', waar films onder de aandacht worden gebracht van de ongeloofelijke geschiedenis van Moto Guzzi. 

 

Museum en Book Shop openingstijd :
Maandag tot vrijdag 15:00-16:00.
In de maand juli: vanaf 14:30 tot 16.30.

 

Die Museum gesluit sal wees :

 

- van 21 april tot 22 april

- 25 april

- 1 mei

- 2 juni

- van 3 augustus tot 25 augustus

- 1 november

- 8 december

- van 22 december tot 7 januari

 

Gratis toegang - rondleiding