Moto Guzzi Open House 2016

Bezoekersrecord: 25 duizend enthousiastelingen vierden in Mandello del Lario 95 jaar Moto Guzzi.

BEZOEKERSRECORD: 25 DUIZEND ENTHOUSIASTELINGEN VIERDEN IN MANDELLO DEL LARIO 95 JAAR MOTO GUZZI, DE MOTORFIETSFABRIKANT DIE NU EEN TWEEDE JEUGD BELEEFT

 

TIJDENS DE DRIE FEESTDAGEN VAN 9 T/M 11 SEPTEMBER WAS DE NIEUWE MOTO GUZZI MGX-21 DE HOOFDATTRACTIE

 

OOK DIT JAAR WAS HET PROGRAMMA HEEL RIJK: TESTRITTEN, SHOPPING, BEZOEKEN AAN FABRIEK EN MUSEUM, STREET-FOOD, LIVE-MUZIEK EN DJ'S ANIMEERDEN HET WEEKEND IN MANDELLO DEL LARIO

 

Mandello del Lario, 11 september 2016 - 95 jaar zijn verstreken sinds Carlo Guzzi en Giorgio Parodi het merk met de adelaar oprichtten. Om deze verjaardag te vieren organiseerde Moto Guzzi ook dit jaar weer haar Open House, het traditionele treffen van half september, met een deelname van meer dan 25 duizend fans uit de hele wereld. Van heinde en verre, en niet alleen uit Europa (waaronder Polen, Hongarije, Groot-Brittannië), maar ook uit Australië, China, Japan en de Verenigde Staten, stroomden duizenden motorrijders op hun Guzzi toe naar de fabriek in Mandello.

 

Een recordopkomst ter bevestiging van de tweede jeugd die het merk Moto Guzzi momenteel meemaakt dankzij het succes van het nieuwe producten-beleid van de Piaggio Groep, zowel voor de motorfietsen als voor de accessoires en life-style-producten, en van de georganiseerde activiteiten ter consolidatie van The Clan, de fan-community, die deze drie dagen honderden nieuwe leden kon registreren.

 

Als per traditie opende Moto Guzzi de deuren van haar fabriek voor rondleidingen langs de productielijnen en door het historische museum. Dit jaar omvatte het programma - rijk aan initiatieven als nooit tevoren - ook concerten en live muziek en spannende DJ-sets. Op vrijdag al was het duidelijk dat dit jaar het bezoekersrecord van de editie van 2015 zou worden gebroken.

 

De motorrijders lieten de kans op een proefrit met het huidige Moto Guzzi-assortiment niet voorbijgaan: in meer dan 700 testritten was de hoofdrol weggelegd voor de veelzijdige Moto Guzzi V7II's (Stone, Racer, Special en de nieuweling, de Stornello), de machtige California 1400 Touring SE's, de overvloedige Eldorado's, de agressieve Audace's, en de laatste V9 telgen, in de versies Bobber en Roamer.

 

De echte ster van het evenement was echter de fantastische MGX-21, de spectaculairste motor ooit geproduceerd in Mandello en begin augustus de topattractie op de 76e Sturgis Motorcycle Rally, het belangrijkste motorfietstreffen ter wereld in Zuid-Dakota. De komst van de MGX-21 - door het Amerikaanse publiek omschreven als “the fastest bagger ever” - tekent, ook vanuit een productoogpunt, het begin van de komende vijf jaren, die ons scheiden van de honderdste verjaardag in 2021.

 

Een van de drukst bezochte plaatsen was de assemblagelijn van de motoren en die van de voertuigen, waar de Moto Guzzi's voor alle markten van de wereld worden geboren. Het middelpunt van alle belangstelling was echter, als altijd, het Museo Storico, met zijn meer dan 150 motorfietsen, van de GP uit de beginjaren, tot de MGS-01, via de eerste Normale, gebouwd in 1921. Een ware cultplek en historisch geheugen, niet alleen voor motorfietsfanaten, maar voor eenieder die nieuwsgierig is naar de successen en vele technologische innovaties van Moto Guzzi, waaronder de prachtige windtunnel, nog altijd diep bewonderd als eersteling in de sector van de motorfietsen, en als geraffineerd technologisch kunstwerk uit de jaren 50.

 

Ook de Federazione Motociclistica Italiana (FMI) wilde de belangrijke mijlpaal vieren van 95 jaar Moto Guzzi, een fabrikant die kan bogen op een sportieve prijzenkast met 15 wereldtitels (8 coureurs- en 7 constructeurtitels): ter gelegenheid van de gelijktijdige MotoGP GrandPrix in Misano Adriatico, overhandigde de president van de federatie, Paolo Sesti, een gedenkplaat aan David Zanolini, Directeur Marketing en Communicatie van de Piaggio Groep.

Your passion explored in every details.
Eating and drinking with your passion, live music to exalt your pride.

 

Nothing better than a ride with amazing bikes.

 

OPEN HOUSE IN 1 MINUTE